spotsee shockwatch label impact indicator

Wat is een kantelindicator?

Wat is een kantelindicator?

Een kantelindicator detecteert betrouwbaar draaiing en kanteling zodat producten tijdens transport en opslag gemonitord kunnen worden.

Waarvoor wordt een kantelindicator gebruikt?

Het wordt steeds belangrijker om te zorgen dat producten strikt op tijd worden geleverd. Daarnaast moeten producten onbeschadigd worden afgeleverd. Kantelindicatoren worden gebruikt om producten in de gaten te houden die niet gedraaid of gekanteld mogen worden.

Hoe werkt een kantelindicator?

Een kantel indicator geeft een visuele terugkoppeling of een object gekanteld is geweest. Bijvoorbeeld in de vorm van verkleuring of metalen balletjes. Kantelindicatoren zijn uitgevonden om te zorgen voor een veilige verzending van goederen die niet gekanteld mogen worden en om de juiste mensen aansprakelijk te stellen voor schade.

Wat zijn de voordelen van een kantelindicator?

Kantelindicatoren kunnen helpen tijd en geld te besparen. Daarnaast helpen ze schade tijdens transportprocessen te verminderen door werknemers te motiveren om voorzichtiger te zijn. Dit maakt een kantelindicator een handige en eenvoudige tool om schadekosten en klachten te verminderen.

Wat voor soorten kantelindicatoren zijn er?

Tegenwoordig zijn chemische kantelindicatoren erg populair wanneer moet worden vastgesteld of een object gekanteld is geweest of niet. Wanneer de mate van kanteling (draaihoek) achterhaal moet worden wordt gebruik gemaakt van metalen balletjes en sleuven.

Voorbeelden van een kantelindicator

spotsee shockwatch tiltwatch xtr monitor kanteling

TiltWatch XTR

Een kantel-indicator voor eenmalig gebruik die wordt ingezet om goederen te controleren die rechtop moeten blijven staan. Eenmaal aangebracht op de verpakking zal de TiltWatch XTR bewijs leveren van verkeerd gebruik wanneer de zending gekanteld is geweest. De kantelindicator blijft onaangetast door bewegingen van normale hantering.

Meer informatie

spotsee shockwatch tiltwatch plus monitor kanteling

TiltWatch Plus

Geeft aan of er naar links of naar rechts is gekanteld, de mate van kanteling of wanneer er een volledige kanteling heeft plaatsgevonden. De TiltWatch Plus is eigenlijk drie indicatoren in één: Eén sectie geeft de kanteling naar links aan. Het tweede geeft de schuine stand naar rechts aan. Het derde deel geeft de totale draaiing van het pakket aan.

Meer informatie

Schokindicatoren

Spotsee Shokwatch Shockdot label

ShockDot

Een kosteneffectieve oplossing voor het bepalen van verkeerd gebruik. De indicator waarschuwt vervoerders dat uw pakket extra zorg nodig heeft en verminderen zo schade gerelateerde kosten. De ShockDot-indicatoren worden rood wanneer een mogelijk schadelijke impact optreedt.

Meer informatie
Shockwatch label schokindicator

ShockWatch Label

Een ShockWatch Label ontmoedigd verkeerd gebruik en verminderd schade gerelateerde kosten door te bewijzen of producten blootgesteld zijn geweest aan een potentieel schadelijke schok/impact tijdens transport of in opslag. De indicator wordt rood wanneer een schok of botsing heeft plaatsgevonden.

Meer informatie
Summary
Wat is een kantelindicator?
Article Name
Wat is een kantelindicator?
Description
Een kantelindicator detecteert betrouwbaar draaiing en kanteling zodat producten tijdens transport en opslag gemonitord kunnen worden.
Author
Publisher Name
ShockWatch.nl
Publisher Logo