Home » Kennisbank » Trillingen » Grote windturbines: Case study

Case study: Grote windturbines

De uitdaging

Branche: Stroomopwekking   Toepassing: Windpark logistiek / Windpark installatie

402 km uit de kust van het eiland Borkum – in de Noordzee – wordt het 400MW Trianel Windpark Borkum (TWB) gebouwd. Verspreid over 21 vierkante mijl is het het eerste grootschalige, volledig gemeentelijke offshore-project in Europa; inclusief 80 windturbines. Om de kosten in verband met de installatie van een beschadigde turbine te voorkomen, moest TWB begrijpen welke soorten gebeurtenissen schade aan hun windturbines zouden veroorzaken en vervolgens op die gebeurtenissen letten.

De oplossing

Trianel Windpark Borkum heeft de ShockLog 298 schokrecorder gekozen vanwege zijn vermogen om richting, amplitude en duur van schokken vast te leggen. TWB bepaalde dat laagfrequente effecten (duur> 50 milliseconden) voldoende zouden zijn om een windturbine voortijdig te laten falen.

Toen TWB eenmaal wist welk type gebeurtenis schade zou toebrengen aan hun turbines, kochten ze ShockLog 298s om alle 80 turbines op die gebeurtenissen te controleren tijdens transport, opslag en installatie.

Voor meer informatie over ShockWatch-implementaties zoals deze, vraag een adviesgesprek aan of plaats een offerte aanvraag:

Oplossingen

Gebruikt door Trianel Windpark Borkum
Shockwatch spotsee shocklog 298 monitor schokken

ShockLog 298

Bewaakt en registreert schokken, trillingen en omgevingsomstandigheden die worden ervaren door elk type structuur of apparatuur, of deze nu in gebruik is, onderweg is of in opslag is. Het apparaat waarschuwt u wanneer er schade is opgetreden, zodat u snel kunt reageren.
shockwatch shocklog 298 begeleidend etiket

Begeleidend etiket

Een begeleidend etiket geeft een extra visuele waarschuwing en instructies over wat te doen indien er sprake is van verkeerd gebruik.
shockwatch shocklog 298 magnetische steun

Magnetische steun

De magnetische steun kan op een metalen oppervlak worden gemonteerd. Nadien kan de ShockLog 298 eenvoudig geplaatst en verwijderd worden.
Shockwatch spotsee shocklog 298 monitor schokken

Voorkomen is beter dan genezen

Onze deskundige adviseurs helpen klanten over de hele wereld bij het vinden van de juiste oplossingen om verkeerd gebruik tegen te gaan en kosten te verlagen.