Home » Kennisbank » Trillingen » Grote Transformatoren: Case study

Case study: Grote transformatoren

De uitdaging

Branche: Stroomopwekking   Toepassing: Grote transformatoren

Krachttransformatoren zijn zwaar (372.000 kilogram), maar toch extreem gevoelig. Schokken met een relatief lage G-krachtwaarde kunnen zoveel interne schade veroorzaken dat een transformator niet moet worden geïnstalleerd, zelfs als er geen fysieke tekenen zijn. 

Om de kosten in verband met de installatie van een beschadigde transformator te voorkomen, moest een bedrijf begrijpen welk type gebeurtenissen schade aan hun product veroorzaakten en vervolgens controleren op die gebeurtenissen.

shockwatch case study grote transformatoren tijdens transport

De oplossing

Met behulp van ShockLog 298 recorders registreerde het bedrijf de richting, amplitude en duur van de G-krachten op hun transformatoren om te bepalen dat laagfrequente impacts (duur> 50 milliseconden) tijdens het transport een storing veroorzaakten. 

Het vastleggen van de versnelling (golfvorm) en de duur van de schokken en trillingen hielp het bedrijf zowel bij het verbeteren van het productontwerp als bij het instellen van grenswaarden voor alarmen om het product tijdens het transport te monitoren en de kostbare installatie van beschadigd product te voorkomen.

Voor meer informatie over ShockWatch-implementaties zoals deze, vraag een adviesgesprek aan of plaats een offerte aanvraag:

Oplossingen

Gebruikt in deze case study
Shockwatch spotsee shocklog 298 monitor schokken

ShockLog 298

Bewaakt en registreert schokken, trillingen en omgevingsomstandigheden die worden ervaren door elk type structuur of apparatuur, of deze nu in gebruik is, onderweg is of in opslag is. Het apparaat waarschuwt u wanneer er schade is opgetreden, zodat u snel kunt reageren.
shockwatch shocklog 298 begeleidend etiket

Begeleidend etiket

Een begeleidend etiket geeft een extra visuele waarschuwing en instructies over wat te doen indien er sprake is van verkeerd gebruik.
shockwatch shocklog 298 magnetische steun

Magnetische steun

De magnetische steun kan op een metalen oppervlak worden gemonteerd. Nadien kan de ShockLog 298 eenvoudig geplaatst en verwijderd worden.
Shockwatch spotsee shocklog 298 monitor schokken

Voorkomen is beter dan genezen

Onze deskundige adviseurs helpen klanten over de hele wereld bij het vinden van de juiste oplossingen om verkeerd gebruik tegen te gaan en kosten te verlagen.